Met de auto naar het buitenland? Dit moet u weten.

Wanneer u met uw auto naar het buitenland gaat, dan wilt u natuurlijk goed voorbereid op pad. Waar moet u op letten als u met een auto naar het buitenland gaat? Wij zetten alle belangrijke informatie voor u op een rij.
Geschreven door het Redactieteam
24-5-2023 | Leesduur 5 min
Geschreven door het Redactieteam, EasyRent
24-5-2023 | Leesduur 5 min
Met de auto naar het buitenland | Easyrent

Goed voorbereid op weg scheelt het halve werk

Of u nu voor een zakelijke reis naar het buitenland gaat of voor een welverdiende vakantie, ga goed voorbereid op pad. Het is belangrijk dat u op de hoogte bent van praktische zaken rondom de auto.


Pech onderweg

U hoopt het natuurlijk niet, maar wat dacht u van een lekke band langs de Route du Soleil? Een ‘ongeluk’ zit in een klein hoekje. Bel bij pech of schade in het buitenland altijd met onze alarmcentrale via 033 454 95 55. Bij pech in het buitenland helpt ANWB u verder op weg. U wordt dan in eerste instantie langs de weg geholpen, want we proberen altijd om de auto ter plekke te repareren. Als dit niet lukt, dan wordt de auto afgesleept naar de dichtstbijzijnde dealer. Omdat elk pechgeval anders is, gaat de ANWB voor uw specifieke probleem op zoek naar een oplossing.

De wachttijden bij de ANWB tijdens pech onderweg kunnen oplopen in de vakantieperiode. Samen met de ANWB doen wij er alles aan om u weer snel op de weg te krijgen. Toch levert pech onderweg in de meeste gevallen vertraging op tijdens uw reis. Hiervoor vragen wij uw begrip.

Het is belangrijk dat u een creditcard bij u heeft, omdat er bij vervangend voer na 24 uur vaak een borg wordt gevraagd.


Reparatie in het buitenland

Doet plotseling de airco het niet meer terwijl u met uw gezin midden in een pittoresk dorpje langs het Gardameer staat? Dat kan gebeuren. Voor (kleine) reparaties aan uw auto moet u de kosten zelf voorschieten. Bij thuiskomst kunt u contact met ons opnemen zodat wij de gemaakte kosten aan u kunnen declareren. Vraag altijd een bon of een factuur bij uw betaling.


Alle handige informatie voor u op een rij

Hieronder vindt u nog handige informatie om rekening mee te houden met uw reis naar het buitenland:

  • In sommige landen en steden is het verplicht om een milieusticker of een vignet bij uw auto te hebben. Hiervoor bent u zelf verantwoordelijk.
  • Zorg altijd voor voldoende veiligheidsvesten in de auto en een gevarendriehoek.
  • Verder gelden er in ieder land andere regels ten opzicht van verplichte items in de auto. Onze auto’s zijn niet standaard voorzien van de verplichte items in de auto omdat de regels per land verschillen. Voor deze verplichte items bent u zelf als berijder verantwoordelijk.
  • In sommige landen/regio’s is het verplicht om in de winter winterbanden te hebben. De auto’s van EasyRent zijn in de winter niet standaard uitgerust met winterbanden. Check vooraf in welke periode de winterbanden verplicht zijn. U kunt vervolgens een aanvraag bij ons indienen voor winterbanden. Hier zitten extra kosten aan verbonden. Deze kosten kunt u opvragen bij uw wagenparkbeheerder.
  • De huurauto mag enkel in landen gebruikt worden die behoren tot de Europese Unie, inclusief Zwitserland en Noorwegen.
  • In sommige landen is een buitenlandverklaring verplicht. Bekijk hier voor welke landen dit geldt
  • Vergeet uw groene kaart niet mee te nemen tijdens uw reis naar het buitenland. Dit is het bewijs dat uw auto verzekerd is. Ook als u een caravan lichter dan 750 kilo meeneemt, bent u met de groene kaart verzekerd tegen ongelukken in de landen die op de groene kaart staan. Vraag de groene kaart hier aan
  • Heeft de caravan een ander kenteken dan uw auto? Dan moet u een extra verzekeringsbewijs aanvragen.

We helpen u graag snel op weg

Zijn nog niet al uw vragen beantwoord? Wij helpen u natuurlijk graag verder. Meer informatie leest u in onze hulpverlening voorwaarden. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via 033 479 18 00 of gemakkelijk een e-mail sturen naar info@easyrent.nl


Neem vrijblijvend contact op
Auto huren
Praktische tips
Geschreven door het Redactieteam
24-5-2023 | Leesduur 5 min
Geschreven door het Redactieteam | EasyRent @ EasyRent
24-5-2023
Lees meer over:
Delen