Wat is shortlease? Wij vertellen het u!

Bij EasyRent staat flexibiliteit centraal met shortlease; een leaseoptie die perfect aansluit bij tijdelijke vervoersbehoeften en zonder langdurige verplichtingen. Met opties voor zowel zakelijke als privégebruikers biedt EasyRent een snel, flexibel en zorgeloos alternatief voor traditionele leasevormen. Ontdek hoe shortlease werkt, de voordelen ervan, en hoe het zich onderscheidt van andere leasevormen.
Geschreven door het Redactieteam
28-3-2024 | Leesduur 3 min
Geschreven door het Redactieteam, EasyRent
28-3-2024 | Leesduur 3 min
Shortlease Skoda Octavia combi

Wat is shortlease?

Zakelijke shortlease bij EasyRent is een leasecontract, maar dan voor een korte periode. U leaset een auto al vanaf één maand en na die maand is het shortleasecontract dagelijks opzegbaar. De gewenste kilometers per maand bepaalt u zelf. Het voordeel van zakelijk shortleasen? In het contract is wegenbelasting, verzekering, onderhoud en reparatie inbegrepen én u zit niet vast aan een langlopend leasecontract. Ideaal dus als u tijdelijk een auto nodig heeft of als uw leaseauto in bestelling staat maar u in de tussentijd al wel een auto nodig heeft. Binnen 4 uur rijdt u weg in uw zakelijke shortlease auto. Wist u dat de auto's in het wagenpark van EasyRent vaak niet ouder zijn dan twee jaar? Zo ervaart u altijd rijplezier in een jonge auto.

Wat is het verschil tussen shortlease en private lease?

Met shortlease kiest u voor gemak en flexibiliteit. Ook als u de auto privé rijdt. Het grootste verschil tussen private lease en shortlease privé is dat u geen BKR-registratie heeft wanneer u kiest voor shortlease privé. Als u een shortlease privé auto rijdt, heeft dit dus bijvoorbeeld geen invloed op een hypotheekaanvraag voor een woning. Verder rijdt u een shortlease privé auto binnen 4 werkdagen. U heeft dus geen last van de lange levertijden van auto's. Met shortlease privé ervaart u het gemak van een flexibel leasecontract voor een vast bedrag per maand waar bijna alles bij inbegrepen is. Alleen de brandstof betaalt u zelf. Verder zit onderhoud, reparatie, verzekering, pechhulp én vervangend vervoer na 24 uur er allemaal bij in. Het leasecontract is al na drie maanden dagelijks opzegbaar. Vanaf één maand rijdt u al in een shortlease privé auto.

Verschillende leasevormen

Er is een verscheidenheid aan diverse soorten leasevormen. Zo kunt u kiezen voor full operational lease als u bijvoorbeeld zeker weet dat u uw zakelijke auto een aantal jaar wilt rijden. U bent met full operational lease gebonden aan een langlopend leasecontract. Maar heeft u bijvoorbeeld ook al eens gehoord van fietslease? Ook dat is tegenwoordig een veelgebruikte mobiliteitsoplossing voor zowel zakelijke als particuliere klanten. Hiervoor werken wij graag samen met onze partners.

Lease vormen bij EasyRent

Bij Easyrent kunt kiezen uit zakelijke shortlease, privé shortlease en autohuur. Zakelijke en privé shortlease hebben we u al toegelicht, maar autohuur kan ook een goede oplossing zijn. Zoekt u als particulier een auto of een bus voor een avond, een dag of een lange zomervakantie? Dan bieden wij jonge huurauto's tegen een scherp tarief. Ook voor een verhuizing huurt u eenvoudig en snel onze bakwagen voor een dag of een weekend. En als wagenparkbeheerder is het fijn om flexibiliteit in het wagenpark te hebben en snel in te kunnen spelen op steeds veranderende situaties. Dus ook voor zakelijke autohuur bent u bij ons aan het juiste adres.

Vragen over shortlease? Stel ze gerust!

Bent u benieuwd welke leasevorm bij u past? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact ons op.

Neem vrijblijvend contact met ons op  

Auto huren
Geschreven door het Redactieteam
28-3-2024 | Leesduur 3 min
Geschreven door het Redactieteam | EasyRent @ EasyRent
28-3-2024
Lees meer over:
Delen